Omgaan met Corona

Heb je corona gehad? Een lichtere vorm of juist een zwaardere waar je nog steeds de naweeën van ondervindt? Met de Recovery Cabin hebben we zeer goede resultaten in het herstelproces na Corona. Waarom? De Recovery Cabin creëert o.a. symmetrie, verhoogd je lichaamstemperatuur en stimuleert de organen welke verantwoordelijk zijn voor afvoeren van het teveel aan vocht, afvalstoffen. Lees hier de reviews .

Verschillende symptomen per persoon 

Per persoon kan het virus zich anders uiten, echter in basis kunnen we zeggen wanneer het lichaam te lang moet vechten tegen een virus raakt het uitgeput en gaat het lichaam door aanpassing van o.a. de hypofyse over in tot een overlevingsstrategie. 

Wat is BBRS, Basis Bio Regulatie Systeem

Wat is een overlevingsstrategie?

Eén van de biologische wetmatigheden is dat het lichaam er altijd op uit is om evenwicht (symmetrie) te creëren. Het zal zich aanpassen daar waar het evenwicht verstoord wordt door spanning bij zich te houden, bepaalde organen extra stimuleren, zintuigen verzwakken of versterken, ander soort gedragingen te produceren, vermoeidheid te tonen, vocht vast te houden (minder zuurstof). Het lichaam volgt hierin zijn een eigen biologische logica.  

Coronavirussen, ze zijn al lang in omloop, maar pas in de jaren 1960 werden ze echt geïdentificeerd. Ze werden lange tijd gezien als onschuldige verkoudheidsvirussen, tot in 2002 in China een coronavirus gelinkt werd aan ernstige acute luchtweginfectie (SARS) en in 2012 in het Midden-Oosten hetzelfde gebeurde met een ander coronavirus (MERS).

Waarom het virus van onschuldig veranderd naar zeer schadelijk?

Het antwoord op die vraag moet vooral gezocht worden in de omgeving van het virus , namelijk de gastheer (de mens) en in de omgeving van die gastheer. Denk hierbij o.a. aan de Britse, Zuid-Afrikaanse variant en mensen met een bepaald ziektebeeld, bijvoorbeeld Diabetes mellitus, suikerziekte of een bepaalde bloedgroep. 

Gastcellen

Een virus kan verschillende soorten cellen infecteren, niet alleen die van de mens, maar ook die van dieren, planten en zelfs bacteriën en schimmels. De meeste virussen zijn gastcelspecifiek, dat wil zeggen dat ze alleen bepaalde soorten cellen kunnen infecteren. Het omhulsel van elk virus heeft een andere samenstelling, wat ervoor zorgt dat het virus maar in bepaalde soorten cellen binnengeraakt.

Een virus kan een cel binnenkomen via specifieke receptoren, als een sleutel die een slot opent. Een bepaald eiwit op het oppervlak van het virus hecht zich vast aan een specifieke receptor op het oppervlak van de gastcel. Een receptor is een soort antenne of poort in de celmembraan, het omhulsel van cellen. De sleutel (het virus) past alleen in een bepaald soort slot (receptor). Wanneer een cel geen receptoren heeft waar een bepaald virus zich kan aan vasthechten, kan het virus de cel niet binnenkomen.

Dat is de reden waarom de meeste virussen die bij een bepaalde plant- of diersoort ziekte veroorzaken, bij de mens geen infectie veroorzaken en omgekeerd. Het is ook de reden waarom het ene virus vooral luchtweginfecties veroorzaakt en een ander diarree, huiduitslag, leverziekte…

  Levend of niet?

  Een virus voldoet niet aan de criteria om als ‘levend’ beschouwd te worden, vooral omdat het geen stofwisseling en voortplanting heeft en omdat het buiten een gastcel geen biologische activiteit vertoont. Het wordt in de medische wereld echter wel als levend beschouwd omdat het cellen kan binnendringen, omdat het cellen gebruikt om zich te vermenigvuldigen en omdat het zich aanpast aan de omgeving. Vermoedelijk speelt de cel daar een even actieve of zelfs actievere rol in dan het virus en gebruikt de cel evengoed het virus.

  Hoe kunnen we Corona voorkomen?

  Door beïnvloeding van de zogenaamde gastcel kunnen we de hechting voorkomen, dit kan door het nemen van een algemeen kunstmatig samengestelde vaccinatieprik of door te zorgen dat het klimaat, leefgebied / interne milieu van onze eigen bacteriën en schimmelhuishouding op orde is.

  Naweeën van Corona op lange termijn?

  Mocht je lichaam te weinig energie hebben om te herstellen, ontstaat er een kans dat er o.a. chronische vermoeidheid optreedt. Waarom? het lichaam kan het overtollige vocht niet wegpompen en het lichaam is niet krachtig genoeg om voldoende warmte creëren om een koorts temperatuur te ontwikkelen. Conclusie; het lichaam ervaart een constante factor van stress en op den duur volgt er een mentale verandering.

  In het minst voordelige scenario kan het niet halen van een hoge koorts temperatuur zelfs leiden tot schade aan de endodermale longblaasjes (alveoli). Deze blaasjes vormen tezamen een adem oppervlakte van 80-100 m2 , in deze longblaasjes vindt de opname plaats van O2 en de afgifte van CO2. Het disfunctioneren leidt in mentaal opzicht tot zeer angstig en afwachtend gedrag.

  44% van de patiënten op de IC had altijd al longproblemen

  Al voor het corona tijdperk was het aantal patiënten op de IC met longproblemen het grootste aantal, namelijk 44%. Hieruit blijkt dat wanneer je verzwakt of chronische problemen ondervindt het lastig is om longweefsel geheel zelfstandig te doen herstellen.

  Welke supplementen zijn goed om in te nemen?

  Bepaalde nutriënten kunnen het proces ondersteunen, de schade beperken en het herstel bevorderen: omega-3 vetzuren, B-vitaminen, vitamine C, alfa-liponzuur, resveratrol, quercetine, knoflook, flavonoïden, curcumine, boswellia serrata, groene thee, gember.

  Wilt u dat steuntje in de rug om weer terug de oude te worden? Maak hier uw afspraak of neem contact op voor de mogelijkheden.

  Welke supplementen zijn goed om in te nemen?

  Bepaalde nutriënten kunnen het proces ondersteunen, de schade beperken en het herstel bevorderen: omega-3 vetzuren, B-vitaminen, vitamine C, alfa-liponzuur, resveratrol, quercetine, knoflook, flavonoïden, curcumine, boswellia serrata, groene thee, gember.

  Wilt u dat steuntje in de rug om weer terug de oude te worden? Maak hier uw afspraak of neem contact op voor de mogelijkheden.

  Wat zie je op onderstaande foto?

  Dit een warmtefoto, wat we standaard gebruiken bij gebruik van een programma in de Recovery Cabin, hiermee kunnen we de verschillende temperaturen aanwezig in het lichaam waarnemen.

  Hoe groter de temperatuurverschillen, hoe onrustiger het lichaam en op lange termijn creëert dit een onrustige geest.

  Op onderstaande foto zien we een ex corona patiënt. Opvallend is dat we bij alle ex corona patiënten meer witte zones zien dan normaal, wit betekend vochtophoping. 

  Het lichaam sluit eigenlijk de zones af ( overlevingsreactie ) tot het moment dat er genoeg energie is ontwikkeld om de zones weer open te stellen. Bij teveel witte zones kost het lichaam heel veel energie om hitte/ warmte te ontwikkelen om van het vocht af te komen. Daardoor is de Recovery cabin de ideale aanvulling in dit herstelproces!