natuurlijk slaappatroon

Slaap is essentieel

natuurlijk slaappatroon

Ons systeem heeft in de basis drie factoren waar we de energie uithalen om te kunnen functioneren: slapen, ademhalen en voedsel. 

Voedsel is het minst noodzakelijk, mits het slaappatroon diep genoeg is en het zuurstofgehalte in de lichaamscellen voldoende is dan zijn we grotendeels opgeladen.
De ervaringen van mensen met een programma in de Recovery Cabin geven hiervan een bevestigend beeld; ze voelen zich fitter, hebben meer uithoudingsvermogen en slapen dieper. 
En in veel gevallen zien we gewichtsverlies en zelfs een andere voedselbehoefte (zoet, zuur, pikant, bitter en zout).

 

Wat is BBRS, Basis Bio Regulatie Systeem

slaap is essentieel

Gemiddeld slapen we 7,5 uur per nacht. Standaard slapen jongeren iets langer dan oudere mensen. 
Ongeveer 10 procent van de mensen lijdt aan ernstige slapeloosheid, overwegend meer vrouwen dan mannen. 
Bij deze groep spreken we over chronisch slecht slapen.
Vanuit evolutie gezien is slapen eigenlijk gevaarlijk, je bent kwetsbaar omdat je niet alert bent op eventuele aanvallen. 
Je zet je overleving op het spel, uit dit opgeslagen mechanisme vloeit voort waarom mensen niet goed slapen als de omgeving onveilig is. (familie, werk, school, shock, trauma, financiële onzekerheid ect.) 
Naast de externe factoren kan hetzelfde proces optreden als het lichaam stress heeft om te kunnen overleven.( koorts, teveel aan medicatie, infecties, geboortetrauma) 
Teveel elektriciteit
We praten eigenlijk over elektriciteit, prikkels. 
Wij mensen, milieu interieur, bezitten elektriciteit en de omgeving, milieu exterieur, waarin we leven ontwikkelt eveneens elektriciteit. 
Eén van de  sterke punten van de Recovery Cabin is het herstellen van de verstoorde elektromagnetische velden.
Een disbalans in deze verhoudingen zorgt voor een bepaalde mentale alertheid – frontaal angst (schrikreactie)- waardoor geheel ontspannen van tegelijkertijd geest en lichaam zeer moeilijk of zelf soms onmogelijk is.
Hierdoor is de slaapdiepte onvoldoende. 
In sommige gevallen is een andere veilige slaapomgeving een tijdelijke oplossing.

Doel van slaap

Het lichamelijke herstel, spanningsboog ontladen.
Afkoeling en uitbalanceren van de (lever en milt) energie.
Tijdens slaap worden ervaringen verwerkt.
Tijdens de deltaslaap worden neuro chemische afvalproducten verwijderd uit de grote hersenen.
Haal je de diepe deltaslaap niet, slaaptekort, het gevolg is een ophoping van afvalstoffen in de hersenen.
Het ontbreken van de diepe deltaslaap wordt in sommige studies aangeduid als reden waarom mensen mentaal vermoeid raken, minder goed denken, slechter in staat zijn om beslissingen te nemen en – bij aanleg daarvoor – gevoeliger worden voor migraine en epileptische aanvallen. 
Een natuurlijk slaappatroon loopt als volgt, een lichte slaap (reset Alfa golven) vervolgens komen we in de rem slaap en na de rem fase gaan we in 4 stadia, met een toenemende slaapdiepte, naar de Delta slaap. 

Slaapstoornissen

We praten over slaapstoornissen als het volgende optreed:
·        Slaapapneu: komt bij 3% van de bevolking voor maar vooral onder mensen met risicofactoren; ouder dan 50 jaar, obesitas met grote nekomtrek en met name snurken is een sensitieve indicator vooral als het erg luid is en meer dan 3 keer per week voorkomt samen met stokkende of happende ademhaling. Gaat vaak gepaard met brandend maagzuur, seksueel disfunctioneren en hoofdpijn.
·        Narcolepsie: onbedwingbare slaap of slaapdruk.
·        RBS: rusteloze benensyndroom, kan een lichamelijke oorzaak voor worden vastgesteld.
·        Circadiaanse ritme slaapstoornissen – ploegendienst, jetlag enz.

 

Abnormale verschijnselen tijdens slaap
Nachtmerries (PTSS), Slaapwandelen,  Slaapschokken, Remslaapgedragsstoornissen (onvoldoende motorische remming waardoor droominhoud zich motorisch manifesteert), tandenknarsen, slapeloosheid bij depressie of angst (PTSS), verstoring dag/nachtritme bij Alzheimer.
Het lijkt erop dat de hersenen slaap nodig hebben om grote schoonmaak te houden, elke nacht opnieuw.
Allerlei afvalproducten die overdag worden afgescheiden door de hersencellen, worden ‘s nachts door een ingenieus rioleringssysteem uit het brein verwijderd. Zodat een mens na een goede nachtrust met een helder hoofd ontwaakt en er weer helemaal tegenaan kan. 

 

Kies het programma wat bij jou past

Haal jij de diepe slaap? Soms zit je in de verkeerde hoek te zoeken en probeer je met aangepaste voeding, dure supplementen of met veel bewegen het tekort aan slaap te compenseren.  De sterkste energiebron is en blijft slapen! 

De Recovery Cabin helpt je zowel lichamelijk en geestelijk om dieper te ontspannen wat resulteert in een ander slaappatroon.

Elk programma is met zorg samengesteld en heeft zijn eigen opbouw en specifieke werking. Echter soms is deskundigheid gevraagd, een hoofdpijn of verhoogde bloeddruk kan als onderliggende oorzaak te maken hebben met een teveel aan vocht door een vergeten infectie. Vraag gerust deskundig advies….

Bij elk programma zien we standaard verbeteringen in het slaappatroon, de ademhaling,  een lichaamsstandsverandering doordat je stevig op je benen staat en je leeft veel meer in het hier en nu.