Over ons

Visie recovery cabin

De Recovery Cabin is ontwikkeld vanuit één van de basisprincipes van de natuur: “homeotherm”, oftewel een constante lichaamstemperatuur . Onder een homeotherm organisme verstaan we de mens, die steeds een lichaamskerntemperatuur van 37°C behoudt. Het maakt niet uit waar je woont, welk constitutietype je bent of in welke situatie je je bevindt! De externe invloeden hebben geen vat op het interne zelfregulerend proces om de kerntemperatuur constant te houden.

Wij functioneren in alle opzichten het beste bij een optimale kerntemperatuur. Als er sprake is van een tijdelijke of constante afwijking, dan dreigt functieverlies en blijvende beschadiging op fysiek of mentaal gebied. Ons lichaam stimuleert continu diverse processen om het warmer of juist koeler te krijgen. Deze processen worden geactiveerd door impulsen die ontstaan vanuit de homeotherme en optreden bij een afwijkende kerntemperatuur. 

Als we continu in staat zijn om op onze optimale kerntemperatuur te blijven, levert dat ons een enorme energiewinst op. De verwarmende of verkoelende processen zijn natuurlijk continu aanwezig om de kerntemperatuur te onderhouden, echter de extreme en uitputtende processen om de temperatuur in sterke mate te corrigeren zijn dan niet meer noodzakelijk. Vandaar dat we spreken over je vrijheid terugkrijgen na sessies in de Recovery Cabin: jouw lichaam blijft gemakkelijk op een stabiele kerntemperatuur waardoor je energieker en vol zelfvertrouwen bent.

De mens is óf verwarmend- je moet verkoelende activiteiten te ondergaan anders word je te warm- óf we zijn verkoelend- je moet verwarmende activiteiten ontwikkelen anders ontstaat er onderkoeling. Er zijn voorbeelden in overvloed te bedenken waarin een mens het extreem warm of koud kan hebben en hoe hierop door het lichaam gereageerd wordt. Een stabielere kerntemperatuur betekent meer rust, meer ontspanning, meer bij jezelf, je fitter voelen, minder slaap, meer reserves en een heldere geest hebben.

Als er constante of tijdelijke schommelingen in je temperatuur zijn is dat een zeer belangrijke indicatie van het lichaam. Er klopt iets niet; emotioneel, geestelijk of lichamelijk is er energie/aandacht nodig om iets te verwerken. Het op te lossen probleem kan groot zijn of heel klein, het mechanisme werkt precies hetzelfde. Hoe meer reserves er zijn hoe sneller ons systeem het probleem oplost en de temperatuur wordt weer stabiel wordt..

Omdat de Recovery Cabin is ontwikkeld vanuit deze basisvisie, zagen we in het begin bij ieder mens een andere uitwerking. Het probleem dat aandacht nodig had werd allereerst opgelost. Deze ervaringen gaf ons het benodigde inzicht en resulteerde in de huidig aangeboden programma’s.

De Recovery Cabin maakt gebruik van een unieke, gepatenteerde, prijswinnende FAR infrarood techniek met een ioniserende luchtverwerking en werd tot op heden niet in de medische- en wellness branche gebruikt.

Recovery cabin

Over ons 

Wij zijn Eddy Filius en Sandra Buijsrogge. Al meer dan 12 jaar werken wij met mensen aan herstel, op diverse vlakken. Denk hierbij aan coaching; kindercoaching, familieopstellingen, relatiecoaching en ook zakelijke begeleiding. Maar ook werken wij met dieren, met paarden en honden. Zij zijn goede begeleiders van ons en accurate spiegels. 

Naast onze praktijken hebben wij nu ook de Recovery Cabin uitgebracht en brengen wij dit op de markt via partnerships. Dit mooie instrument biedt iets wat veel mensen wensen; ontspannen en pijnvrij leven. Middels de bewezen infraroodtechniek kan dit geraliseerd worden. Zo kunnen ouders, werknemers, werkgevers, mensen met een verslaving, blessures of, wat dan ook, meer ontspannen in het leven staan. 

Kom gerust eens langs om dit zelf te ervaren; wij heten je van harte welkom. 

In balans komen Recovery Cabin
In balans komen met de Recovery Cabin
In balans komen Recovery Cabin